Eveniment Internaţional
Re/asigurări pentru spaţiul ex-Yugoslav: moment de analiză
Autor:Vlad BOLDIJAR, Daniela GHEȚU
Vineri, 23 August 2013

Daunele nepatrimoniale şi riscurile agricole, dar mai ales modul în care acestea se reflectă în dezvoltarea relaţiei de afaceri dintre asigurătorii locali şi companiile de reasigurare, au constituit cele mai importante subiecte puse în dezbatere în cadrul reuniunii anuale a asigurătorilor şi reasigurătorilor de la Sarajevo – SORS.

La finalul lunii iunie a avut la Sarajevo a 24-a ediţie a SORS – Întâlnirea Asigurătorilor şi Reasigurătorilor, eveniment dedicat pieţelor locale de asigurări din fosta Iugoslavie, având ca temă centrală rolul competiţiei în dezvoltarea industriei de profil. Organizat de Asociaţia Asigurătorilor din Bosnia şi Herţegovina, împreună cu grupul TECTUS şi publicaţia acestuia, SVIJET Osiguranja, evenimentul a găzduit peste 200 de lideri şi specialişti ai celor mai importante companii de asigurare şi reasigurare din spaţiul ex-iugoslav şi din mediul internaţional.
Alături de prezentarea evoluţiilor înregistrate în pieţele de specialitate ale ţărilor din regiune, prima zi de conferinţă a adus în discuţie şi aspecte globale şi regionale precum responsabilitatea socială a asigurătorilor, liberalizarea pieţei de raspundere civilă auto, precum şi parteneriatele bancassurance, ca motor de dezvoltare a pieţelor locale de profil.
La masa rotundă dedicată reasigurărilor, în cea de a doua zi a întâlnirii, discuţiile au demarat sub semnul îngrijorării cu privire la generalizarea problemei daunelor nepatrimoniale pe RCA la nivelul regiunii, subliniindu-se că reasigurătorii încurajează puternic găsirea unei soluţii juridice pentru a dimensiona aceste despăgubiri într-o grilă predictibilă. Asigurările agricole - un domeniu cu mare potenţial, dar care a fost “neglijat” în regiune, deşi fiecare dintre ţări au o componenţa agricolă destul de puternică în economiile naţionale, au constituit al doilea subiect de interes.
XRIMM Publications s-au numărat pentru al treilea an consecutiv printre Partenerii Media ai conferinţei SORS, şi au fost reprezentate la eveniment de Sergiu COSTACHE, Preşedinte Media XPRIMM, Daniela GHEŢU, Director Editorial, XPRIMM Publications şi Vlad BOLDIJAR, Coordonator XPRIMM.COM şi XPRIMM Insurance Report.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Re/asigurări pentru spaţiul ex-Yugoslav: moment de analiză).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!