Editorial
Redefinirea potenţialului!
Luni, 02 Decembrie 2013

Entuziasmaţi de creşterile de două cifre la începutul anilor 2000, piaţa locală era pe cai mari! Potenţialul populaţiei, un nivel scăzut al densităţii asigurărilor şi perspectivele intrării în UE făceau din industria locală un El Dorado al oricărui investitor.
La început erau zvonurile. De cele mai multe ori,  zvonurile se confirmau: intră pe piaţă grupul X… sau… compania Y este de vânzare. Un singur zvon nu s-a confirmat. Întotdeauna când era vorba de francezii de la AXA, zvonurile nu se confirmau…
S-au confirmat însă în 2010,  printr-o mişcare surpriză post-criză. AXA era în sfârşit în România. Nu conta cum. Nu conta că doar printr-o companie specializată în asigurări de viaţă. Era un motiv ca potenţialul pieţei locale să fie reconfirmat.
Dacă cel mai mare asigurător din lume vine aici… înseamnă că încă se poate! Cu siguranţă vor investi şi pe non-life! 
Erau replici constante după intrarea companiei în piaţa locală.
Compania şi-a propus să redefinească standardele dar a reuşit în aproape 4 ani să redefinească doar… potenţialul pieţei. Dincolo de exit-ul de pe piaţa românească a grupului francez, ceea ce contează cu adevărat este că niciun alt investitor extern n-a dorit să preia portofoliul AXA din România…
Şi cum ar putea fi altfel într-o piaţă în care RCA îşi consolidează poziţia de Number 1, QBE se retrage şi el din România, iar cel mai important investitor străin din piaţa locală lasă diplomaţia la o parte şi confirmă clar principala problemă a pieţei care nu ţine de concurenţa neloială, aşa cum ne obişnuisem, ci de concurenţa iraţională.
Să uităm,  aşadar,  de potenţial, şi să abordăm chestiunile pieţei… raţional!

Redacţia PRIMM

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Redefinirea potenţialului!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!