eStyle
Samsung Galaxy S II: Şah la rege
Autor:Vlad PANCIU

De fiecare dată când un nou telefon Android este lansat, apar inevitabilele comentarii despre faptul că acesta este acel gadget care va reuşi să detroneze iPhone 4.
Totuşi, când oricare dintre aceste aparate era analizat în detaliu, deşi multe dintre ele depăşeau iPhone la câteva capitole tehnice, per total niciunul nu putea fi considerat un smartphone superior telefonului inteligent de la Apple.
Şi totuşi, încercările continuă… Galaxy S II, a doua variantă a cunoscutului telefon de la SAMSUNG, vine cu caracteristici tehnice considerabil mai bune decât în prima versiune şi cu un sistem de operare de ultimă generaţie şi încearcă un atac frontal la iPhone. Este, cu adevărat, acesta un gadget mai bun?


Un nou rege al smartphone-urilor?

Întrebând mai mulţi posesori de iPhone de ce consideră că acesta este un telefon special, răspunsul primit de cele mai multe ori este faptul că acesta “se simte” diferit faţă de concurenţii săi de pe piaţă.
Cum adică diferit? Prin experienţa superioară pe care posesorul o are când îl foloseşte: calitatea display-ului, precizia ecranului tactil şi viteza cu care acesta navighează printre aplicaţii.
Hmm… şi acestea sunt totuşi doar caracteristici tehnice, care bineînţeles pot fi implementate şi pe alte terminale. Iar acum, SAMSUNG a preluat această reţetă a iPhone şi a aplicat-o cu îndemânare în cazul SAMSUNG Galaxy S II. Mai mult, compania sud-coreeană a mai adăugat câteva -“ingrediente” hardware care pot îmbunătăţi şi mai mult “experienţa în utilizare”.
Să enumerăm doar câteva: ecranul 4.3 Super AMOLED Plus, considerabil mai mare decât al iPhone, procesorul dual-core de 1,2 Ghz (faţă de procesorul single-core 1Ghz), memoria de 1Gb RAM (faţă de 512Mb), camera de 8MP şi filmarea în 1080P (faţă de 5MP şi 720P) - toate aceste componente fiind evident superioare ca performaţe şi calitate celor prezente în iPhone 4.


Numărul I, pentru moment…
Şi pentru că un hardware performant fără sistem de operare la fel de bun este inutil, Galaxy S II beneficiază de Android Gingerbread, o platformă la fel de stabilă ca iOS 4, cu importantul avantaj că aceasta permite download liber de conţinut multimedia de pe internet (fără a fi nevoie de un echivalent al iTunes-ului de la Apple). De asemenea, Gingerbread permite vizualizarea de conţinut FLASH, loc în care iOS pierde puncte importante.
Cu toate acestea, sunt slabe şansele ca un fan APPLE să cadă sub vraja unui telefon Android, în aceeaşi măsură în care un posesor de Mac nu şi-ar cumpăra un PC. Unul dintre dezavantajele Galaxy S II în acest sens este faptul că nu are o identitate de brand sau de produs atât de puternică precum iPhone.
Până la lansarea iPhone 5, care este aşteptată la sfârşitul anului în curs, SAMSUNG Galaxy S II rămâne cel mai performant smartphone de pe piaţă (în cazul în care concurenţii de la Nokia sau HTC nu lansează un telefon superior).

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Samsung Galaxy S II: Şah la rege).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!