Sanatate
SIGNAL Enterprise, asigurarea corporate unică în România!
Autor:Tiberiu MAIER, Vicepreședinte, SIGNAL IDUNA

Asigurările private de sănătate pe care companiile le oferă angajaţilor, în scopul motivării şi recompensării, reprezintă un subiect de actualitate, mai ales că acest segment este în continuă creştere. Conform MEDNET Medibus 2010, asigurările private de sănătate sunt beneficiul principal pe care angajaţii îl solicită companiilor la care lucrează.

Sistemul sanitar din România s-a dovedit a fi cel mai slab în comparaţie cu cele din alte 33 de state din Europa, ţara noastră fiind depăşită în acest clasament chiar şi de Bulgaria, Albania şi Muntenegru, arată un studiu realizat de EURO Health Consumer Index în anul 2009. Deficienţele sistemului sanitar, precum lipsa medicamentelor şi a aparaturii medicale performante, condiţiile precare din spitale sau timpul foarte mare de aşteptare pentru tratamente, programări şi intervenţii la care sunt supuşi pacienţii îi determină pe tot mai mulţi români să aleagă asigurările private de sănătate. Tocmai de aceea, conform informaţiilor furnizate de UNSAR, în acest timp are loc modificarea percepţiei publice asupra asigurărilor private de sănătate, care nu mai sunt văzute ca un articol de lux, ci ca un instrument financiar de protecţie foarte necesar.

Asigurările private de sănătate acoperă toate costurile unei vaste game de proceduri ambulatorii, dar şi de spitalizare, oferă acces la o reţea diversă de clinici şi spitale private şi reprezintă instrumentul de motivare cel mai folosit de către angajatori. În acest sens, SIGNAL Iduna a creat SIGNAL Enterprise: o soluţie integrată de asigurări unică în România, cuprinzând pachete de asigurare de sănătate, viaţă şi accident, într-o formulă flexibilă şi personalizabilă nevoilor specifice fiecărei companii. Specialiştii SIGNAL Iduna au apelat la instrumente proprii de evaluare a setului specific de nevoi corporate ale fiecărei companii-client pentru a elabora soluţii integral personalizate care răspund tuturor nevoilor de protecţie. Abordarea modulară a soluţiei de asigurare corporate include două instrumente pentru evaluarea setului specific de nevoi ale fiecărei companii-client: Corporate Starter Kit şi Corporate Offer Kit. Primul are în vedere evaluarea nevoilor de protecţie ale grupurilor ce urmează a fi asigurate, iar Corporate Offer Kit personalizează ofertele pe baza analizei în profunzime a nevoilor acestora.

Modulul de asigurare SIGNAL Enterprise nu a fost conceput pentru o singură linie de asigurare. SIGNAL Enterprise reprezintă un concept menit să acopere toate nevoile de protecţie, pornind de la planuri de servicii medicale, până la componente de acumulare şi participare la profit.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (SIGNAL Enterprise, asigurarea corporate unică în România!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Titi AUR: Problema accidentelor rutiere grave este una nationala. Fiecare mort inseamna costuri sociale mari

Titi AUR (Academia Titi Aur - ATA)
Sergiu COSTACHE - Revista RIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!