Asigurări
SIGNAL IDUNA despre Asigurarea Privată de Sănătate Modele existente pe piața din România
Autor:SIGNAL IDUNA
Marti, 01 Octombrie 2013

Asigurarea Privată de Sănătate este un concept relativ nou, care a apărut şi s-a dezvoltat pe piaţa din România cu precădere în ultimii 10 ani.
Multă vreme,  conceptul de asigurare de sănătate a fost confundat cu asigurările de călătorie datorită componentei de „asistenţă medicală” pe durata unei călătorii în străinătate. Produsul a evoluat în paralel cu piaţa serviciilor medicale private, ca o alternativă la sistemul public de sănătate, subfinanţat şi incapabil să ofere servicii medicale la standarde decente pentru întreaga populaţie.
În acest moment, există 18 companii de asigurări care raportează prime provenind din clasa asigurărilor de sănătate. Acestea sunt promovate sub diverse forme, cel mai adesea prin alipirea la o asigurare de viaţă a unor de soluţii de protecţie financiară în cazul apariţiei unor situaţii care necesită spitalizare sau intervenţii chirurgicale, uneori extinzând protecţia şi pentru perioadele de convalescenţă şi incapacitate temporară de muncă.
De asemenea, există asigurările de boli grave, care oferă protecţie financiară sub forma unor sume asigurate ce vor fi despăgubite în cazul diagnosticării persoanei asigurate cu o afecțiune considerată critică - care pune în pericol viaţa şi, de obicei, este clar definită în contractul de asigurare.
Asigurările voluntare de sănătate reglementate de Ordinul CSA Nr.1/2007 reprezintă cea mai complexă formă de asigurare de sănătate existentă la acest moment pe piaţă. Acestea reprezintă contracte încheiate de pacienţi cu asigurătorii de sănătate,  care acoperă servicii medicale explicite:

 • servicii de asistenţă primară;
 • servicii ambulatorii de specialitate clinice;
 • servicii ambulatorii paraclinice;
 • servicii de medicină dentară;
 • servicii de urgenţă prespitaliceşti;
 • servicii de urgenţă spitalicești;
 • servicii spitalicești pentru afecțiuni acute;
 • servicii spitalicești pentru afecțiuni cronice: servicii de recuperare, reabilitare, balneologie;
 • servicii medicale şi de îngrijire la domiciliu;
 • servicii de transport nemedicalizat;
 • servicii de furnizare a dispozitivelor medicale destinate corectării şi recuperării
 • deficientelor organice sau funcționale ori corectării unor deficienţe fizice.

Serviciile medicale sunt prestate în unităţi private de îngrijire a sănătăţii, iar relaţia dintre asigurători şi furnizorii de servicii medicale este strict reglementată şi supravegheată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Ministerul Sănătăţii Publice.
Pe piaţa din România, SIGNAL IDUNA este singura companie specializată în asigurări voluntare de sănătate, cu o pondere a acestei clase de asigurări de 95% din totalul primelor subscrise.
SIGNAL IDUNA deserveşte mai mult de 200 de companii din domenii cu grad mare de expunere la risc, pentru care asigurarea sănătăţii şi siguranţei angajaţilor presupune un sistem de asistenţă medicală performant atât la nivel logistic, de platformă tehnică, cât şi la nivelul calitativ al specialiştilor care îi coordonează.

 

 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (SIGNAL IDUNA despre Asigurarea Privată de Sănătate Modele existente pe piața din România).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!