eStyle
Smart TV, trecerea la nivelul următor
Autor: Alex TĂNASE

3D, internet, posibilitatea cuplării unui hard-disk sau memory stick – acestea sunt doar câteva dintre noutăţile aduse de televizoarele “ultimul răcnet”. Sunt, totuşi, aceste avantaje îndeajuns pentru a-i convinge pe utilizatori să plătească mai mult pentru o nouă experienţă tv?


Până în acest moment, televizorul a avut aplicaţii limitate în lumea divertismentului de acasă. Acestea se refereau de cele mai multe ori la vizionarea programelor prin cablu şi a casetelor video/dvd-urilor. Recent însă, au început să apară pe piaţă primele modele de Smart TV-uri care promit să schimbe complet experienţa TV.
Ce oferă în plus un Smart TV? 3 mari puncte faţă de televizoarele de până acum… În primul rând: o facilitate de mult aşteptată: internetul care include un browser cu support flash, Skype – cu posibilitatea cuplării unei camere video pentru internet chat, Facebook, Twitter, Picasa etc.
Un al doilea avantaj major este posibilitatea de a conecta numeroase periferice – aparate foto, camere de filmat, unităţile externe de stocare a datelor (hard-disk sau USB stick, sd card etc).
Prin cele două facilităţi menţionate mai sus, practic utilizatorii nu mai au nevoie de calculator pentru a le intermedia vizionarea fotografiilor sau filmelor sau chiar şi pentru a naviga pe internet sau pentru a verifica contul de e-mail. Este de menţionat totuşi faptul că navigarea pe internet prin televizor nu este chiar atât de simplă prin intermediul telecomenzii tv, mouse-ul încorporat fiind unul relativ rudimentar şi scrierea destul de dificilă. Acele televizoare care dispun şi de posibilitatea cuplării unui mouse şi a unei tastaturi externe beneficiază de un mare avantaj la acest capitol.

Filmele devin realitate…
Şi astfel trecem la cea mai recentă îmbunătăţire tehnologică: filmele 3D. Până acum un an, urmărirea unui program 3D acasă era doar un vis frumos, întrucât această facilitate era accesibilă doar în anumite săli de cinema. Pe noile Smart TV-uri, însă, a fost introdusă această tehnologie astfel încât user-ul poate privi de pe propria canapea filmele atât de solicitate în zilele noastre pentru realismul lor. Bineînţeles că imaginea este îmbunătăţită substanţial şi de ecranele cu sistem LED. Parţile mai puţin plăcute ale tehnologiei 3D rămân totuşi ocazionale oboseli ale ochiului sau eventualele migrene în urma privirii unui film în acest format.

SAMSUNG D8000
Unul dintre cele mai reprezentative modele pentru Smart TV-urile momentului este SAMSUNG D8000, care beneficiază de toate facilităţile menţionate anterior. Spre deosebire de concurenţă, el dispune şi de un motor 3D revoluţionar, care permite vizionarea nu numai a filmelor realizate în format 3D, ci şi a filmelor sau programelor normale de televizor în trei dimensiuni, prin intermediul unei conversii. Dezavantajul evident la acest capitol este faptul că sunt necesare la fel de multe perechi de ochelari 3D cât numărul de privitori.
Televizoarele Smart TV au în acest moment ca principal competitor combinaţia între un LED TV (non-smart) şi un TV Tuner, această variantă câştigând de cele mai multe ori la capitolul preţ.
Totuşi, pentru fanii experienţei în trei dimensiuni, un Smart TV 3D rămâne singura soluţie şi ei vor fi de cele mai multe ori dispuşi să facă sacrificiile de ordin financiar necesare.
_____________________________________________________________________________

SAMSUNG D8000
Preţ:~12.000 lei
»» Audio

»Dolby Digital Plus, Dolby Pulse
»SRS TheaterSound HD
»DTS 2,0 + Ieşire digitală
»Ieşire sunet (RMS) de 10 W x 2
»» Video
» 46” (116 cm)/ 55" (140 cm)
» Rezoluţie 1920 x 1080
» Clear Motion Rate 800
» Motor 3D Hyper Real
» Wide Color Enhancer Plus
»» Funcționalitate Smart TV:
» Samsung Apps
» Skype™ on Samsung TV
» Web Browser
»» Accesorii
» 1 pereche ochelari 3D inclusă
»» Dimensiuni
» 104,11 x 59,94 x 2,97 cm
»» Greutate
» 12,4 kg
»» Caracteristici generale
» Samsung 3D disponibil
» 3D Converter
» HDMI: x4
» Wireless LAN Built-in
» Personal Video Recorder Ready
» Mod jocuri
» Picture-in-Picture (1 Tuner PIP)

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Smart TV, trecerea la nivelul următor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!