Eveniment Internaţional
Solvency II - O „nouă eră” pentru supravegherea în Europa
Autor:Alexandru CIUNCAN
Luni, 04 Aprilie 2016

În urmă cu 15 ani, reprezenta un sistem revoluţionar,însa și acum este unic pe mapamond. Aceasta este, poate, una dintre cele mai potrivite descrieri ale regimului Solvency II şi a fost făcută de Manuela ZWEIMUELLER, Head of Regulations în cadrul Autorităţii Europene pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale - EIOPA, în timpul evenimentului „Solvency II: Ready, Steady, Go”, organizat d la începutul lunii martie în Frankfurt, Germania.
După intrarea în vigoare a Solvency II, pe 1 ianuarie 2016, convergenţa supravegherii va fi în centrul atenţiei supraveghetorului european în următorii 5 ani. De altfel, va fi unul dintre obiectivele sale strategice, şi anume să îmbunătăţească modul de funcţionare a pieţei interne a Uniunii Europene, utilizând convergenţa pentru a crea o supraveghere consistentă şi de calitate.
Solvency II este o schimbare culturală uriaşă, o resetare a cadrului, a menţionat Mişu NEGRIŢOIU, Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cadrul evenimentului. Acesta a fost invitat să împărtăşească opiniile sale în legătură cu provocările aferente implementării Directivei Solvency II. Pentru România, implementarea cadrului a fost o dublă provocare în comparaţie cu alte pieţe mai mature, a adăugat acesta.
Cu toate acestea, eforturi similare cu ale României vor depune şi alte pieţe cu situaţii asemănătoare din UE, şi soluţii pentru viitor ar putea veni din sporirea dialogului dintre autorităţile naţionale, conform lui Charlotte PATERSON, Head of Governmental Affairs Europe în cadrul SWISS Re. Împărtăşirea de experienţe între supraveghetori şi eforturile de a face progrese către o abordare armonizată reprezintă cheia problemelor în această situaţie, a adaugat Charlotte PATERSON. 
Evenimentul de la Frankfurt a fost structurat în trei paneluri de discuţie axate pe supravegherea sub Solvency II, stabilitatea financiară şi managementul situaţiilor de criză, şi colectarea datelor şi a „business intelligence” sub Solvency II, la reuniune luând parte circa 150 de reprezentanţi ai supraveghetorilor, consumatorilor, ai industriei de asigurări şi specialişti din mediul academic.
 

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Solvency II - O „nouă eră” pentru supravegherea în Europa).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!