Editorial
Știați că Protecţia Consumatorului este, de fapt... Protecţia Asigurătorului?
Joi, 01 Mai 2014

Simplist vorbind protecţia consumatorului ar trebui sa însemne doar ultimul resort la care clientul face apel atunci cand este nemulţumit de calitatea unui produs sau a unui serviciu. Cei mai mulţi dintre noi însă, când se gândesc la ea, și-o imaginează, mai curând, ca pe o... „poliţie” a produselor sau a serviciilor neconforme.
Poate că de aceea, de multe ori, când discutăm despre măsuri de protecţie a consumatorului, ne gândim, mai curând, fie la numărul de produse returnate, fie la serviciile de asistenţă clienţi pe diverse canale, fie doar la... câteva statistici elegante, legate de numărul de plângeri la adresa asigurătorilor români.
Cu toate acestea, adevărata protecţie a consumatorilor, cel puţin în asigurări, o reprezintă cu totul altceva, si anume transparenţa proceselor, simplitatea produselor şi, mai ales, o atitudine corectă faţă de client! Aceste trei coordonate sunt astăzi piloni fundamentali ai politicilor de protecţie a consumatorului la nivel european.
Iar dacă vreți să vă convingeți că provocările consumatorilor sunt similare în tot spaţiul european, vă invităm să citiți articolul "Lupta pentru transparenţă" din acest număr al revistei.
Şi ca lucrurile să nu rămână doar la stadiul unui simplu articol, FIAR 2014 are ca element comun al celor cinci zile de conferințe, workshopuri şi dezbateri ... protecţia consumatorilor.
De aceea, vă invităm să veniți la Brașov între 25 şi 29 mai să înţelegeţi cum protecţia consumatorului înseamnă, de fapt, (şi) protecţia asigurătorului!

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Știați că Protecţia Consumatorului este, de fapt... Protecţia Asigurătorului?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!