Asigurări
Tiberiu MAIER, Vicepreşedinte SIGNAL IDUNA
Miercuri, 15 Mai 2013

Despre siguranţa în industrii cu grad mare de expunere la risc al angajaţilor: construcţii, automotive şi producţie

Asigurările de sănătate, parte a strategiei de afaceri sau de resurse umane?

Cu siguranţă, primul răspuns este acela că asigurările de sănătate în general, şi punctual pentru industrii precum construcţii sau cele bazate pe producţie, trebuie să fie parte a strategiei de afaceri.  În aceste domenii, prin prisma unei expuneri mai mari a oamenilor la afecţiuni specifice şi la accidente, conducerea companiilor trebuie să se ocupe proactiv de implementarea unor soluţii de prevenire a unor situaţii care îi pot afecta oamenii şi, prin ei, direct compania. 

 

Totodată, soluţiile medicale reprezintă o componenta esenţiala a strategiei de compensaţii şi beneficii. Pentru angajaţii care au contract full time este în plus un instrument de fidelizare, iar pentru angajaţii care lucrează cu contract pe o perioadă limitată, serviciile de asigurare de sănătate sunt esenţiale pentru a preîntâmpina orice neplăcere pe perioada de derulare a proiectului. Acestea pot fi antamate de companie sau de furnizorul de servicii de leasing de personal, dacă este cazul.

Siguranţa ca putere de anticipare, rapiditate şi flexibilitate 

În cazul unor astfel de industrii, mixul de servicii trebuie să fie cât mai generos şi capabil să includă o ofertă care să răspundă afecţiunilor specifice. De la controlul anual preventiv, până la servicii în regim ambulatoriu (medicină generală, medicină internă, dermatologie, oftalmologie, ORL, etc.) până la servicii medicale în regim de spitalizare, servicii medicale stomatologice sau servicii de ambulanţă.

Există posibilitatea de a împărţi pachetul de beneficii medicale în subgrupuri, în funcţie de nevoi: unele pot fi nevoile personalului din producţie şi altele pot fi nevoile celui din management.

Flexibilitate, pentru SIGNAL IDUNA, pe lângă acoperirea întregii game de servicii medicale, de la cele generale la cele supraspecializate, înseamnă şi flexibilitate geografică, în reţeaua de clinici şi spitale private, Signal Mediqa Net, care include 400 de clinici şi spitale.

Piaţa de asigurări de sănătate pentru industriile cu grad ridicat de risc pentru angajaţi

Evoluţia pieţei asigurărilor de sănătate, din perspectiva oferirii de servicii pentru companii cu grad mai mare de risc, este în continua creştere. Totodată, în cazul acestor industrii, fluctuaţia de personal este foarte mare şi fiecare companie luptă să menţină angajaţii pentru a nu fi preluaţi de competiţie.

În România, piaţa industriilor de automotive, construcţii şi producţie este foarte dezvoltată şi competitivă şi există interes pentru acordarea unor astfel de beneficii angajaţilor. De asemenea, există şi anumite facilităţi fiscale  oferite de stat pentru asigurările de sănătate, şi acestea trebuie cunoscute de către companii.

Clienţii cu grad mai mare de expunere la risc au nevoie de un sistem special şi competitiv de gestionare a cerinţelor angajaţilor

Sistemul de asistenţă medicală trebuie să fie performant atât la nivel logistic, de platformă tehnică, cât şi la nivelul calitativ al specialiştilor care îi preiau pe angajaţi de la primul apel telefonic, până la investigarea şi rezolvarea problemei.

De aceea, SIGNAL IDUNA a dezvoltat un Call Center specializat 24/24 care oferă asistenţă permanentă tuturor asiguraţilor. Acest serviciu minimizează perioada de timp dintre apelul telefonic (anunţarea problemei de sănătate) şi tratamentul medical, mai exact evitarea timpilor de aşteptare şi a cozilor. De asemenea, serviciul de programări oferă suport şi în afara protecţiei oferite de asigurare prin contract, de exemplu atunci când un asigurat caută un medic specialist supraspecializat.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Tiberiu MAIER, Vicepreşedinte SIGNAL IDUNA ).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!