Eveniment Internaţional
Un Baden-Baden însorit anunţă un an bun pentru industria asigurărilor
Autor:Mihaela CÎRCU şi Dimitrios TSOULIAS
Vineri, 16 Noiembrie 2012

Ediţia din acest an a Întâlnirilor de la Baden-Baden (21-25 octombrie ) s-a desfăşurat sub auspicii favorabile pentru industria de asigurări şi reasigurări.

Surprinzător de însorit pentru această perioadă a anului, micuţul oraş german cu arhitectură Belle Epoque, amintind de grandoarea sfârşitului de secol XIX, a reunit peste 2. 000 de asigurători, reasigurători, brokeri, consultanţi, care s-au arătat optimişti în ceea ce privește viitorul acestei industrii, mai ales că nimic nu mai pare aşa de dificil după 2011, "annus horribilis".

Preţuri destul de scăzute, capacitate în creştere, oportunităţi, volatilitate controlabilă – acestea au fost principalele idei care au condus către concluzia că viitorul sună bine pentru această industrie.

În acest context favorabil, reasigurători de top la nivel internaţional au fost mai aproape de piaţa de asigurări din CEE şi CIS,  la cea de a IV-a ediţie a Baden - Baden XPRIMM Reception, eveniment anual organizat de Media XPRIMM în cadrul Baden - Baden Meetings. Kurhaus Casino a fost astfel gazda a peste 220 de asigurători, reasigurători, brokeri, dar şi a altor participanţi interesaţi de aceste pieţe. Evenimentul a reprezentat totodată ceremonia festivă de lansare a XPRIMM Insurance Report 1H 2012, amplă sinteză privind evoluţia a 32 de pieţe de asigurare din Europa Centrală şi de Est (ECE), Sud-Estul Europei (SEE), Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Baden-Baden XPRIMM Reception a fost organizat cu sprijinul UNITY Re şi JLT în calitate de Parteneri Oficiali, respectiv companiile EximAsig Romania, CARPATICA Asig şi CertAsig, în calitate de Parteneri ai evenimentului.

"JLT Re vizează să aibă o prezenţă puternică în regiunea CEE prin colaborarea cu anumiţi clienţi şi parteneri de afaceri şi prin oferirea unei alternative clare comparativ cu ceilalţi brokeri importanţi de pe piaţă. JLT Re consideră că poate oferi cu succes servicii de calitate personalizate, la un nivel pe care competitorii tind să îl furnizeze doar celor mai mari companii de asigurare", a declarat Guy HUDSON, Partner, JLT Re.

"Suntem onoraţi să fim alături de dumneavoastră la un eveniment ce reuneşte reprezentanţii unora dintre cele mai performante companii de asigurări şi reasigurări din întreaga lume. UNITY Re a încheiat anul 2011 pe a treia poziție pe piaţa de reasigurări din Rusia, cu un volum total de prime de 40 milioane euro, iar aceste rezultate se datorează în mare parte bunei colaborări pe care o avem cu mulţi dintre dumneavoastră", a afirmat Dmitry GARMASH, Deputy CEO, UNITY Re.

"Evenimentul de la Baden - Baden reprezintă un punct de întâlnire al dezbaterilor privind probleme de interes central pentru piaţa asigurărilor, marcând totodată începerea negocierilor care vor conduce la reînnoirea tratatelor de reasigurare şi chiar la încheierea de acorduri strategice. Fiind un eveniment internaţional, reprezintă, de asemenea, o bună oportunitate de a corela trendurile pieţei globale cu specificul pieţei româneşti de asigurări", a completat şi Marian MÎRZAC, Director General al CARPATICA Asig.

"Este o excelentă oportunitate pentru asigurătorii din România să se întâlnească cu reasigurătorii parteneri şi cu alţi potenţiali reasigurători, brokeri de reasigurare, precum şi cu alţi jucători din piaţă. Unul din cele mai importante beneficii ale evenimentului organizat de XPRIMM îl reprezintă creşterea notorietăţii pieţei asigurărilor din România şi, în special, evoluţia ei remarcabilă din ultimii ani", a punctat James GRINDLEY, Director General, CertAsig.

"Ne face o mare bucurie să ne alăturăm şi în acest an evenimentului care şi-a dobândit de-a lungul timpului renumele. Suntem de fiecare dată aici tocmai pentru că recunoaştem şi apreciem valoarea unui astfel de proiect pentru piaţa de asigurări din România, care ajută la promovarea industriei de asigurări autohtone în faţa partenerilor europeni şi nu numai", a declarat Radu FRÎNCU, Preşedinte al Directoratului EximAsig România.

***

Pe parcursul unei întregi săptămâni de întâlniri şi negocieri intense, un punct important în agenda participanţilor a fost reprezentat de seminariile, simpozioanele şi evenimentele de socializare.

Şi în acest an, momentul care a marcat începutul întâlnirilor de la Baden-Baden a fost evenimentul organizat de STELLAR Re, desfăşurat în seara zilei de 20 octombrie şi dedicat, în mod tradiţional, pieţei româneşti de asigurări.
Şi tot ca o tradiţie, seara de marţi, 23 octombrie, a fost dedicată promovării pieţei turceşti de asigurări, în cadrul unui eveniment organizat de Istanbul Underwriting Center & Lockton.

O relatare amplă a dezbaterilor de la Baden-Baden poate fi accesată pe www.1asig.ro şi www.xprimm.com.

Deplasarea echipei XPRIMM la Baden-Baden a fost realizată cu sprijinul AUTOCAR Service.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Un Baden-Baden însorit anunţă un an bun pentru industria asigurărilor).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!