Editorial
Un minus… pozitiv?
Autor:Alex. ROŞCA
Alex. ROSCA, Redactor Şef

Estimări recente ale liderilor pieţei asigurărilor cu privire la evoluţia acesteia, fie ele optimiste sau pesimiste, indică o dinamică negativă pentru anul în curs. Mai mult chiar, aceştia declară că în 2010 au fost forţaţi să reacţioneze, aproape constant, doar în sensul minimizării efectelor nedorite.
Ce s-a întâmplat practic? Cu o putere de cumpărare sensibil diminuată, clienţii au avut de ales între a renunţa la asigurări sau a miza pe unele mai ieftine. În acelaşi timp, cu daune în continuă creştere, asigurătorii au avut de ales între a subscrie comercial şi a pierde clienţii.
În plus, pe aceste condiţii vitrege s-au mai suprapus şi căderea pieţei auto şi... un „cadou” din partea statului român, majorarea TVA la 24%, care au amplificat şi ele impactul negativ.
Cu toate acestea, potenţialul pieţei rămâne singurul şi cel mai important aspect pozitiv al domeniului asigurărilor. Potenţialul acestei pieţe a adus aici marile grupuri internaţionale. Acelaşi potenţial îi determină pe acţionari să susţină, prin aport de capital, funcţionarea companiilor din piaţă.
Acest aport ne indică de fapt că, la un moment dat, toate aceste investiţii vor fi recuperate. Pe scurt, acţionarii sunt obligaţi să fie optimişti. Ori, dacă investitorii din piaţă sunt optimişti, noi de ce n-am fi?

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Un minus… pozitiv?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!