Editorial
Vara asta, stresul se tratează cu ... băi de capital
Luni, 03 August 2015

ASF a publicat rezultatele testului de stres și al evaluării activelor și pasivelor (Balance Sheet Review - BSR) pentru 13 companii din piață care cumulează o cotă de aproape 80% din afacerile locale cu asigurări.
Într-un domeniu intrat deja în depresie, testul aduce și informația cu privire la dimensiunea "stresului" devenit deja cronic. Aceasta se traduce, simplist, printr-un deficit de peste 350 milioane EUR pentru patru dintre companiile analizate.
Unui pacient care prezinta simptome de stres medicul i-ar recomanda, cel mai probabil, să se relaxeze, să se rupă de grijile cotidiene … poate chiar o vacanță prelungită. Dar, din păcate, în situația existentă lucrurile par a fi un pic mai complicate.
În combaterea stresului, ca și în supravegherea financiară, nu doar tratarea directa a manifestărilor depresive cu "bisturiul" deciziilor rezolvă lucrurile … mai e nevoie și de tratare combinata cu prevenție.
Așadar, în această vară fierbinte, acționarii celor patru companii se vor pregăti să le trimită pe acestea la "tratament" cu … băi de capital.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Vara asta, stresul se tratează cu ... băi de capital).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!