Editorial
Vrem o piaţă ca afară! Oare?
Miercuri, 15 Mai 2013

O cunoştinţă rezidentă în Marea Britanie ne-a surprins cu o replică: Ce mi-aş dori să mă tamponeze şi pe mine cineva! Cu uimire ne-am dat seama de un aspect care ar trebui să îi preocupe şi pe asigurătorii români, aspiranţi la o piaţă cu practici... „occidentale”.
Cunoştinţa noastră se referea la celebrele „whiplash” - arcuirea ca o lovitură de bici a coloanei cervicale, produsă în urma tamponărilor din spate. Cu simptome aproape imposibil de dovedit medical, invocarea „whiplash” a devenit în scurt timp o metodă simplă de îmbogăţire pentru oportunişti şi, totodată, o mare gaură în sacul asigurătorilor.
Un coleg a primit 50.000 de lire pentru... nimic. Şi e simplu: tragi frâna de mână când mergi în faţa cuiva, să nu vadă că frânezi şi... poc. Dar mie... mi-e totuşi teamă, a adăugat aceasta, oarecum dezamăgită.
Fiori de teamă simte şi piaţa românească de profil privind la numărul de cereri de despăgubire pentru vătămări corporale, care creşte într-un an cât în alţi şapte, precum Făt Frumos din poveste şi la asiguraţii care devin tot mai informaţi cu privire la drepturile lor.
Fraudele deja există. Dacă adăugăm sumele mari plătite pe vătămări corporale, imprevizibilitatea deciziilor instanţelor, cei 5 mil.EUR care se pot acorda teoretic pe o poliţă RCA, posibilitatea de a obţine un certificat medico-legal “cosmetizat” şi criza economică, atunci „importarea” acestui “bun obicei” din patria asigurărilor devine aproape o certitudine.
Concluzia? Fiţi pregătiţi, căci invocarea falselor afecţiuni pentru a primi despăgubiri este cel mult o chestiune de... timp.

Redacţia PRIMM

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Vrem o piaţă ca afară! Oare?).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii


TOP Stiri 1asig

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!