LifeStyle
Ziua unui manager de top: între business și viața personală!
Autor:Oana RADU
Joi, 17 Decembrie 2015

Aproximativ 10 ore la birou, 1 oră alocată pentru informare, 1 oră pentru accesarea rețelelor de socializare, 3 ore pentru familie și 1 oră  pentru hobby-uri… cam așa se conturează o zi obișnuită din viața unui manager de top.

La început de an obișnuim să ne stabilim obiective, ne simțim plini de putere și determinați să facem anul viitor ce nu am reușit în  ultimii 10! Nimic rău în toate acestea… Se știe că încrederea în forțele proprii, tenacitatea și implicarea entuziastă fac lucrurile să se  învârtă în lume. Pentru voi, toți cei care v-ați propus ca în 2016 să faceți încă un pas spre top management sau, cine știe, poate chiar să ocupați poziția de CEO în cadrul unei companii, am întrebat personalități din piața de asigurări, unii cu state mai vechi, altii mai noi  n top management, cum se conturează, în linii generale, viața lor cu activități zilnice, săptămânale, anuale… Cum îmbină viața la  birou cu cea de acasă și timpul investit în problemele companiei cu cel alocat pasiunilor personale?

Și, iată cum am aflat că, dacă te gândeai că un prim avantaj în a fi CEO este că ai un program mai flexibil și poate chiar mai lejer,  trebuie să știi că „meseria” aceasta se pare că cere 9 - 10 ore din zilele de lucru, cu posibilitate de extindere și în timpul din afara programului. Așa se face că rămân pentru familie 2-3 ore zilnic, la care se adaugă (în cele mai fericite cazuri) weekend-urile.

Exceptând  zilele în care programul se prelungește cu cine de afaceri, cu colegi sau parteneri, evenimente sociale sau cele
în care am călătorii de business, diminețile,  serile și weekend-urile sunt dedicate activităților de familie,
declară Emilia BUNEA, CEO,  ETROPOLITAN Life.

James GRINDLEY, CEO, CertAsig, petrece aproximativ 3 ore zilnic alături de familie: Am două fetițe care sunt foarte matinale, așa că  eu și soția mea încercăm să ne petrecem diminețile împreună. E cel mai bun mod de a începe ziua; nimic nu se compară cu veselia și  râsetele copiilor!

Îmi place să fiu în contact permanent cu familia, indiferent de vârfurile din agenda profesională zilnică. Și, datorită aplicațiilor în  comunicare de care dispunem astăzi, cred că este relativ ușor să afli, în aproape orice moment, dacă cei dragi sunt bine, dacă au  nevoie de un sfat sau chiar de o vorbă bună. Dincolo de tehnologii, cred cu tărie în instituția familiei și în ideea de a oferi acasă cel  puțin la fel de multă răbdare și atenție, precum o faci în chestiunile profesionale, este de părere și Mihai TECĂU, Președinte Directorat  și CEO, OMNIASIG Vienna Insurance Group.

Sînziana MAIOREANU, CEO, AEGON România, reușește să petreacă 2 ore zilnic alături de familie, după cele 10 ore de program. O  rețetă a echilibrului între viața petrecută la birou și cea de acasă vine de la Dan DOBRE, Director Comercial, Signal Iduna. Reușește să echilibreze cele 9 ore petrecute la birou cu alte ore lungi petrecute alături de copilul care nu a împlinit încă un an și… biberonul. Așa  ne-am dat seama că o idee bună era să includem în chestionar și întrebarea: “Câte ore dormiți zilnic?”.

La orele petrecute zilnic alături de familie se adaugă și vacanțele anuale. Managerii intervievați au declarat că merg în 2 sau 3 vacanțe  nual, la acestea adăugându-se uneori weekend-uri prelungite.

Informare și socializare – online și offline

Am întrebat și am aflat că managerii din România folosesc rețelele de socializare – cu precădere LinkedIn, dar și Facebook. Frecvența  cu care accesează rețelele de acest tip variază, aceasta putând fi zilnică, sau uneori sporadică, majoritatea apreciindu-le ca fiind  instrumente utile. Există însă și lideri de companii care preferă comunicarea directă.

Cred mai degrabă în puterea rețelelor și socializării directe, față în față. Îmi place foarte mult să mă întâlnesc cu partenerii noștri, cu  brokerii, cu clienții și prietenii din lumea de business, ne-a declarat James GRINDLEY.

Când au un scurt răgaz între ședințe sau în trafic, managerii de top accesează sursele de informare preferate. Pe lângă publicațiile de  specialitate (Revista PRIMM – Asigurări & Pensii, 1asig.ro, Revista CFA Institute), aceștia urmăresc și vehicule media precum Ziarul  Financiar, Mediafax, Hotnews.ro, wall-street.ro, dar și Harvard Business Review, The Economist, BBC, CNN și multe altele.

În funcție de cât de aglomerat este programul unei zile, acordă informării între 20 de minute și 2 ore.

Cât rămâne pentru hobby-uri, pasiuni, relaxare?

Așadar: 10 ore la birou, 1 sau 2 ore dedicate informării la care se adaugă timpul petrecut pe rețelele de socializare și aproximativ 3  ore pentru activitățile petrecute cu familia. Ce mai rămâne pentru hobby-uri? Se confirmă faptul că o viață echilibrată are nevoie și de  această componentă, pentru că managerii intervievați au declarat că alocă pasiunilor personale între 4 și 10 ore săptămânal.  Majoritatea au menționat însă că acest timp investit în hobby-uri nu pare niciodată suficient.

Și dacă vă întrebați ce activități au managerii de top din piața de asigurări în timpul liber, vă putem spune că ele variază foarte mult:  de la sport - alergare, box, ciclism, rugby, golf, pescuit - la meditație, lectură, filatelie și chiar board games.

Alerg cu pasiune și țintesc un „personal best" la următorul maraton. Odată cu alergarea, am deprins o nouă disciplină a "timpului  pentru tine însuți", însă și când alerg mă gândesc la muncă de cele mai multe ori, ne-a declarat Emilia BUNEA.

Nu știm cum sună pentru voi „graficul” vieții managerilor de top din piața românească de asigurări, dar concluzia noastră a fost că  este nevoie de disciplină și principii solide de urmat pentru a păstra un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală. Dar se poate!

Mihai TECĂU: Modul în care reușim să îmbinăm cu succes toate activitățile personale și profesionale ține, până la urmă, de capacitatea fiecăruia dintre noi de a defini și de a administra, în consecință, lucrurile cu adevărat importante din viață noastră.

Sînziana MAIOREANU: Am crescut într-un respect deosebit pentru muncă, motiv pentru care nu mă pot imagina nemuncind, însă o fac cu plăcere și am credința că munca mea contează în viața oamenilor de lângă mine, a clienților, a societății și asta îmi dă energie și satisfacție. Încerc să învăț cât mai mult pentru a evolua ca om, nu doar ca profesionist, și, mai ales, pentru a fi un model pentru  copilul meu.

Dan DOBRE: Regula care guvernează este că încerc să fac ceea ce îmi place, în ambele ipostaze. Dedic serile familiei (cu excepția  evenimentelor importante sau galelor partenerilor de business), încerc să fac sport măcar cât recomandă pedometrul și ies la masă  cât pot de des cu familia, colegii sau prietenii.

Și acum, concluzia voastră: dacă nu sunteți deja în poziție de CEO sau de manager de  top în industria asigurărilor, cum diferă viața voastră zilnică de a acestora? Veți păstra, menționat în obiectivele pentru 2016, ocuparea unui loc în conducerea companiei?

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Ziua unui manager de top: între business și viața personală!).

Comenteaza articolul

Nume*
Comentariu*
Pentru a valida comentariul, va rugam introduceti textul din imagine:

Ora de Risc

Cum arată perspectivele financiare pentru viitorii pensionari?

Alexandru CIUNCAN - Secretar General, APPA -Asociația Pentru Promovarea Asigurarilor
Ciprian LADUNCA - CFO, METROPOLITAN Life 
Sergiu Costache - Revista PRIMM Asigurari & Pensii

Revista PRIMM este realizata
cu sprijinul urmatoarelor companii
carora le multumim!